ПрАТ «Томашгородський щебеневий завод»

Код за ЄДРПОУ: 01003414
Телефон: (0365) 2-63-19
e-mail: tomashcz@emitent.net.ua
Юридична адреса: 34240, Рівненська обл., Рокитнівський р-н, смт. Томашгород, вул. Поліська, 7
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) "Томашгородський щебеневий завод" заснований на пiдставi наказу "Головполiссяводбуду" вiд 5 серпня 1975 року за №427 В 1991 роцi, згiдно постанови Верховної Ради України та кабiнету Мiнiстрiв України №227, був переданий Держводгоспу України.
Згiдно розпорядження голови районної держадмiнiстрацiї вiд 24.09.1998р. №339 реорганiзований у ВАТ "Томашгородський щебеневий завод". У 2011 роцi на виконання Закону України "Про акцiонернi товариства" ВАТ "Томашгородський щебеневий завод" змiнило свою назву на ПАТ "Томашгородський щебеневий завод".
Пiдприємство розробляє родовище "Крута Слобода", розташован в Рiвненськiй обл., Рокитнiвського р-ну в 1,5 км на пiвнiчний захiд вiд станцiї Томашгород, основний вид дiяльностi пiдприємства виготовлення щебеню таких фракцiй 5х20, 20х40, 40х70, вiдсiв.
У звiтному перiодi важливих подiй у розвитку товариства (злиття, подiл тощо) не вiдбувалося.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Структура пiдприємства цехова.
Основнi цехи:
- гiрничий цех - займається зняттям розкривних i видобуванням гiрничої маси;
- дробильно-сортувальний цех - займається дробленням гiрничої маси на щебiнь;
- автотранспортний цех - проводить перевезення гiрничої маси з кар'єру в дробильно-сортувальний цех.
Допомiжнi цехи:
- механiчна майстерня - проводить всi види ремонту устаткування;
- транспортний цех - займається навантаженням готової продукцiї в залiзничнi вагони з подальшою подальшою подачею їх тепловозом ТГМ-0320 на залiзничну станцiю Томашгород.
Завод має свої пiд'їзднi автомобiльнi i залiзничнi шляхи, розвинену виробничу базу. В подальшому пiдприємство планує вийти на проектну потужнiсть пiдприємства - 650,0 тис. тонн щебеню в рiк.
У звiтному перiодi змiн у органiзацiйнiй структурi емiтента у порiвняннi з попереднiй звiтним перiодом не вiдбувалося.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходили.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Вiдповiдно до п.5 ст.8 закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99р.№ 996-ХIV товариство встановило таку облiкову полiтику:
-при веденнi бухгалтерського облiку i формуваннi фiнансової звiтностi керуватися ЗУ "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" i Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку;
-знос МШП нараховувати у розмiрi 100%;
-амортизацiю основних засобiв нараховувати за нормами i методами, передбаченими податковим законодавством;
-вибуття запасiв здiйснювати за такими оцiнками:
- матерiалiв i сировини - за iдентифiкованою собiвартiстю;
- палива, зIчастин - за iдентифiкованою собiвартiстю;
- готової продукцiї - за нормативними витратами;
- товарiв у роздрiбнiй торгiвлi- за цiнами продажу.
-згiдно П(С)БО 16 "Витрати" витрати вiдображати на балансових рахунках класу "90", "91", "92","93","94","97","98" без використання класу "8" рахункiв (витрати за елементами).
Текст аудиторського висновку Приватне пiдприємство
"Аудиторська фiрма "Украудит - Рiвне"
ЄДРПОУ 35440568
вул. Вiдiнська, буд. 25, к.50, м. Рiвне, 33018,
тел. 8(0362)26-14-05
Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiя АОО № 815231
Свiдоцтво про внесення до реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi № 4065 вiд 15.11.2007 року
_________________________________________________________

Висновок незалежного аудитора
про фiнансову звiтнiсть
публiчного акцiонерного товариства
"Томашгородський щебеневий завод"
за 2011 рiк

Адресат: - управлiнський персонал ПАТ "Томашгородський щебеневий завод"
- акцiонери ПАТ "Томашгородський щебеневий завод"
- НКЦПФР (у складi регулярної iнформацiї емiтента)
-
Основнi вiдомостi про емiтента

Свiдоцтво про державну реєстрацiю вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" серiя АОО № 232072 видано Розпорядженням Рокитнiвської районної адмiнiстрацiї 24.09.1998 р.
Згiдно Закону України "Про акцiонернi товариства" внесено змiни до найменування "Пiдприємства": публiчне акцiонерне товариство "Томашгородський щебеневий завод". Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiї АО0 № 232561 публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" видане Рокитнiвською райдержадмiнiстрацiєю 10.03.2011 р.

Юридична та фактична адреса товариства: 34240, Рiвненська обл., Рокитнiвський р-н., смт. Томашгород, вул. Полiська, 7.
Код ЄДРПОУ - 01003414
Предметом дiяльностi публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" є добування пiску та гравiю; добування декоративного та будiвельного каменю; виробництво деревяних будiвельних конструкцiй та столярних виробiв; роздрiбна торгiвля пальним; оптова торгiвля паливом.

Вiдповiдальними за фiнансово-господарську дiяльнiсть за вiдповiдний перiод були:
- з правом першого пiдпису - директор Бунечко В.В.;
- з правом другого пiдпису - головний бухгалтер Мартинюк Л.П.

Опис аудиторської перевiрки

Аудиторською фiрмою "Украудит - Рiвне" проведена аудиторська перевiрка фiнансових звiтiв публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" (надалi "Пiдприємство"), а саме:

- Баланс станом на 31.12.2011 року;
- Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк;
- Звiт про власний капiтал за 2011 рiк;
- Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк;
- Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк.

Аудиторська перевiрка проведена у вiдповiдностi з вимогами Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Мiжнародних стандартiв аудиту 700, 705, 706, 720, Рiшення ДКЦПФР вiд 29.09.2011 року № 1360 та iнших законодавчих актiв України.
Аудиторську перевiрку проведено згiдно з МСА, якi зобов'язують аудиторiв планувати i здiйснювати аудит з метою отримання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i повного розкриття iнформацiх у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядє заходи внутрiшнього контролю "Пiдприємства", що стосуються складання та достовiрного подання фiнансової звiтностi з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi дiючої на "Пiдприємствi" облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом та вiдповiдностi використання припущення про безперервнiсть дiяльностi при пiдготовцi фiнансових звiтiв, загального подання фiнансової звiтностi.
Обсяг аудиторської перевiрки включає перевiрку в повному об'ємi даних синтетичного облiку та первинної облiкової документацiї за перiод з 01.01.2011 року по 31.12.2011 року за репрезентативною вибiркою не менше 10 вiдсоткiв вiд загальної кiлькостi первинних документiв. Пiд час перевiрки бралися до уваги тiльки суттєвi помилки. Пiд час аудиту отриманi аудиторськi докази в результатi поєднання тестiв системи контролю та процедур перевiрки на суттєвiсть. Аудит охоплював оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку згiдно з П(С)БО i суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених керiвництвом "Пiдприємства", а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
Важливими аспектами облiкової полiтики "Пiдприємства", обраної в 2011 роцi, є:
- Основними засобами визнається актив, якщо очiкуваний термiн його експлуатацiї, установлений на "Пiдприємствi", бiльше року, а вартiсна оцiнка якого дорiвнює сумi, що перевищує 1000 грн.;
- До малоцiнних необоротних матерiальних активiв вiдносяться активи, вiдмiннi вiд основних засобiв, вартiсна оцiнка яких дорiвнює сумi, що не перевищує 1000 грн.;
- Встановленi такi методи нарахування амортизацiї: для основних засобiв, iнших необоротних матерiальних активiв - прямолiнiйний метод; МШП - у розмiрi 100% їх вартостi в першому мiсяцi використання об'єкта;
- Резерв сумнiвних боргiв дебiторської заборгованостi за термiнами їх непогашення не нараховується;
- Виправлення помилок та внесення змiн до облiкової полiтики проводиться згiдно з П(С)БО 6.

Згiдно з Законом України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 - XIV вiд 16.07.1999 року, вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення фiнансових звiтiв несе керiвництво ПАТ "Томашгородський щебеневий завод". Вiдповiдальнiсть керiвництва охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю, стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв з використанням припущення про безперервнiсть дiяльностi "Пiдприємства"; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики.

Аудитор несе вiдповiдальнiсть за висловлювання думки щодо фiнансових звiтiв на основi аудиторської перевiрки, вiдповiдно до Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", а також Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг.
На думку аудитора, проведена нами перевiрка є обгрунтованою пiдставою для висловлення думки щодо фiнансових звiтiв за 2011 рiк.

Перевiркою встановлено

Облiк нематерiальних активiв здiйснюється вiдповiдно до Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 8 "Нематерiальнi активи"
Вiдповiдно до П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи", амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється протягом строку їх корисного використання, який встановлюється "Пiдприємством" при визнаннi цього об'єкта активом (при зарахуваннi на баланс), але не бiльше 20 рокiв. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується виходячи з методу нарахування амортизацiї, визначеного облiковою полiтикою "Пiдприємства".
Данi синтетичного облiку основних засобiв вiдповiдають даним аналiтичного облiку.
Придбанi (створенi) основнi засоби зараховуються на баланс "Пiдприємства" за первiсною вартiстю. Одиницею облiку основних засобiв є об'єкт основних засобiв.
До 01.04.2011 року амортизацiя на основнi засоби нараховувалась згiдно статтi 8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" № 283I97 - ВР вiд 22.05.1997 року. Станом на 01.04.2011 року проведено iнвентаризацiю основних засобiв для визначення перелiку об'єктiв основних засобiв за групами вiдповiдно до пункту 145.1 статтi 145 Податкового кодексу України з метою нарахування амортизацiї у вiдповiдностi до вимог цього Кодексу. З 01.04.2011 року нарахування амортизацiї проводилось за правилами ПКУ.
В примiтках до фiнансової звiтностi наведена iнформацiя про класифiкацiю основних засобiв, їх рух - придбання, реалiзацiю, лiквiдацiю (роздiл II примiток).
Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї облiковуються згiдно П(С)БО 12 "Фiнансовi iнвестицiї". Оцiнка та облiк фiнансових iнвестицiй здiйснюються за кожною фiнансовою iнвестицiєю.
Перевiркою правильностi вiдображення в облiку надходження, використання та вибуття товаро-матерiальних цiнностей порушень не виявлено.
Згiдно Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 9 "Запаси" та Наказу "Про облiкову полiтику", придбанi та виробленi запаси зараховуються на баланс "Пiдприємства" за первинною вартiстю, при вiдпуску запасiв (сировини) у виробництво оцiнка здiйснюється за методом iдентифiкованої собiвартостi, а при продажу - за методом цiни продажу.
Пiдприємством реально оцiнено визнану дебiторську заборгованiсть, вiдповiдно до вимог П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Структура дебiторської заборгованостi за термiнами непогашення подана в роздiлi IX примiток до фiнансової звiтностi.
Облiк безготiвкових операцiй проводився без порушень.
Облiк касових операцiй проводився згiдно з "Положенням про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi України", затвердженим Постановою правлiння НБУ вiд 15.12.2004 року № 637.
При визнаннi, облiку та оцiнцi зобов'язань "Пiдприємство" дотримувалось вимог П(С)БО 11 "Зобов'язання" та П(С)БО 2 "Баланс", щодо вiдображення зобов'язань по статтях балансу на пiдставi даних бухгалтерського облiку.
Розмiр зобов'язань реальний та вiдповiдає даним аналiтичного облiку, частково пiдтверджений актами звiрки взаєморозрахункiв, iнвентаризацiйними актами.
Власний капiтал товариства складається iз статутного капiталу, iншого додаткового та резервного капiталу, збiльшених на нерозподiлений прибуток.
Розмiр статутного капiталу становить становить 848021 грн., що складає 3392084 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна.
Статутний капiтал сплачений повнiстю, у встановленi законодавством термiни.
Оцiнка вкладiв у Статутний капiтал здiйснювалась згiдно з засновницькими документами.
За перiод, який перевiрявся, розмiщення акцiй товариства не проводилось.
Додатковi випуски акцiй не проводились.
Збiльшення або зменшення статутного капiталу протягом звiтного перiоду не вiдбувалось.
Ведення облiку коштiв на рахунку 40 "Статутний капiтал" вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
Неоплаченого або вилученого капiталу за даними бухгалтерського облiку в процесi перевiрки не виявлено.
При складаннi звiту про фiнансовi результати, "Пiдприємством" дотримано вимог П(С)БО 3 "Звiт про фiнансовi результати".
Доходи облiковуються на рахунках класу 7 в момент їх нарахування. Суми попередньої оплати товарiв (послуг) в склад доходiв в бухгалтерському облiку не включались, що вiдповiдає П(С)БО 15 "Дохiд".

При перевiрцi достовiрностi даних про виручку (дохiд) вiд реалiзацiї товарiв (робiт, послуг) у вiдповiдностi з П(С)БО 15 "Дохiд", затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 листопада 1999 р. № 290, виявлено, що доходи на "Пiдприємствi" визначаються пiд час збiльшення активу або зменшення зобов'язання, що зумовлює зростання власного капiталу, за умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена.
Вiдповiдно до П(С)БО 16 витрати "Пiдприємства" облiковуються на балансових рахунках "90", "91", "92", "94", "97", "98" без використання класу 8 рахункiв "Витрати за елементами".
В примiтках до рiчної фiнансової звiтностi (роздiл V) наведена iнформацiя про структуру iнших операцiйних витрат.
При перевiрцi витрат дiяльностi та вiдповiдностi облiку витрат вимогам П(С)БО 16 "Витрати", затвердженому Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 грудня 1999 р. № 318, встановлено, що витрати вiдносяться по статтях бухгалтерського облiку за їх призначенням.
Вiдображенi у фiнансовiй звiтностi результати дiяльностi правдиво i реально вiдображають фiнансовий стан "Пiдприємства" на кiнець звiтного перiоду.

Висловлення думки

В результатi проведеної перевiрки облiку фiнансово - господарської дiяльностi та фiнансової звiтностi публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" встановлено, що концептуальну основу для пiдготовки фiнансових звiтiв "Пiдприємства" становлять Нацiональнi стандарти бухгалтерського облiку та Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 - XIV вiд 16.07.1999 року.
Бухгалтерський облiк на "Пiдприємствi" ведеться в журнально - ордернiй формi, данi аналiтичного облiку вiдповiдають даним синтетичного облiку та статтям балансу.
Фiнансова звiтнiсть за 2011 рiк складена на основi бухгалтерського облiку, окремi показники окремих форм фiнансової звiтностi взаємопов'язанi.
Форми квартальної та рiчної звiтностi подаються у вiдповiднi органи своєчасно та в повному об'ємi.
Обрана "Пiдприємством" облiкова полiтика, що визначає принципи, методи та процедури регулювання, органiзацii та ведення бухгалтерського облiку вiдповiдає П(С)БО.
В результатi проведеної перевiрки, аудитор не отримав доказiв, щодо iснування загрози безперервностi дiяльностi "Пiдприємства" згiдно МСА 570 "Безперервнiсть",

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки

Ми не спостерiгали за проведенням рiчної iнвентаризацiї основних засобiв, товарно - матерiальних запасiв, грошових коштiв та розрахункiв, яка була проведена на "Пiдприємствi" станом на 01.11.2011 року, тому, що ця дата передувала початку проведення аудиту.
Через характер облiкових записiв "Пiдприємства" ми не мали змоги за допомогою iнших аудиторських процедур пiдтвердити кiлькiсть запасiв.

Умовно-позитивна думка
На наш погляд, за винятком впливу питання, про яке йдеться в роздiлi "Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки", фiнансова звiтнiсть публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" представляє, в усiх суттєвих аспектах, достовiрну i об'єктивну картину фiнансового стану товариства станом на 31.12.2011 року; вiдповiдає вимогам чинного законодавства України та прийнятої облiкової полiтики.

Висловлення думки щодо вимог iнших законодавчих та нормативних актiв

Згiдно вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд 29.09.2011 року, аудитор висловлює думку щодо:

1. вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам чинного законодавства.
Розрахункова вартiсть чистих активiв, на кiнець звiтного перiоду (14331 тис. грн.), бiльша розмiру статутного капiталу (848 тис грн.), що вiдповiдає вимогам статтi 155 п.3 Цивiльного кодексу України.

2. наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом ЦП та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.
Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть") не виявлено.

3. виконання значних правочинiв.
На протязi 2011 року значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними рiчної звiтностi на 31.12.2010 року), вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства", "Пiдприємство" не здiйснювало.

4. стану корпоративного управлiння.
За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння, у тому числi внутрiшнього аудиту, вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" можна зробити висновок, що система внутрiшнього контролю спрямована на упередження, виявлення i виправлення суттєвих помилок, забезпечення захисту i збереження активiв, повноти i точностi облiкової документацiї та включає адмiнiстративний та бухгалтерський контроль. Адмiнiстративний контроль передбачає розподiл повноважень мiж працiвниками "Пiдприємства" таким чином, щоб жоден працiвник не мав змоги зосередити у своїх руках усi необхiднi для повної операцiї повноваження. Бухгалтерський контроль забезпечує збереження активiв "Пiдприємства", достовiрнiсть звiтностi та включає попереднiй, поточний та подальший контроль. Прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння у "Пiдприємствi" вiдповiдає вимогам Закону та Статуту товариства.

5. iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.

За результатами виконаних процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi, вiдповiдно до МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi", отримано розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи внутрiшнiй контроль, як цього вимагає МСА 315 "Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвих викравлень через розумiння суб'єкта господарювання i його середовища". Аудитор не отримав доказiв стосовно суттєвого викривлення фiнансової звiтностi "Пiдприємства" за 2011 рiк в наслiдок шахрайства.
Основнi вiдомостi про аудитора

Приватне пiдприємство "Аудиторська фiрма "Украудит - Рiвне"
Код ЄДРПОУ - 35440568
Свiдоцтво про внесення до реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi № 4065 вiд 15.11.2007 року.
Адреса: 33018, м. Рiвне, вул. Вiдiнська, 25I50
Телефон: (0362)26-14-05, факс (0362)62-05-07

Аудиторську перевiрку проведено у вiдповiдностi з договором вiд 06 березня 2012 року, у термiни з 12 березня 2012 року по 26 березня 2012 року.

Аудитор М.I. Семенюк
(сертифiкат серiї А
№001233 вiд28.04.1994 р.)

Директор
"АФ "Украудит - Рiвне" Н. Б. Балабат
(сертифiкат серiї А
№005666 вiд 29.04.2004 р.)
18 квiтня 2012 року
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання ПАТ "Томашгородський щебеневий завод" спецiалiзується на виробництвi фракцiйного щебеню. Сировиною для виробництва щебеню є розвiданi запаси гранiтiв та гранодiоритiв дрiбних та середньозернистих, сiрих та розовато-сiрих. Плоза кар'єру складає 36,2 га. Запаси корисних копалин станос на 31.12.2011 року - 19690 тис. метрiв кубiчних.
Запаси добуваються вiдкритим способом - шляхом розкривання запасiв, бурiнням свердловин, проведенням вибухових робiт, екскавацiєю породи в автотранспорт i подачею її на переробку та сортування.
Розкривнi роботи розробляються екскаватором Е-2503, екскаватором VOLVO Е460 i бульдозером Т-130. Вибуховi роботи виконуються пiдрядником "Украгровибухпром", ним же проводиться руйнування негабариту вибуховим способом.
Добута в кар"єрi гiрнича маса нагружається екскаватором ЕКГ-5 в автосамосвалами БеЛАЗ та доставляється в приймальний бункер ДСЦ.
За звiтний рiк щебзаводом було видобуто 537,0 тис.тонн гiрничої маси та вироблено щебеню фракцiйного 392,7 тис. т. Реалiзовано 392 тис. т. Реалiзацiя продукцiї в основному проводилась в межах України, Бiлорусi та Литви. Основними ринками збуту є ПрАТ "Луцькавтодор", ТзОВ "Полiсся гранресурс", залiзобетоннi заводи, ПМК, дорожнi органiзацiї. 
Пiдприємство належить до галузi виробництва будiвельних матерiалiв.
Згiдно Сертифiкату якостi сумарна активнiсть природних радiонуклiдiв складає 184,0 за кг, що вiдповiдає вимогам 1 класу будiвельних матерiалiв i дозволяється для використання всiх видiв будiвництва без обмежень. 
Щебзаводом виробляється щебiнь, який в минулому був атестований по вищiй категорiї якостi, та враховуючи попит на щебiнь, рiвень конкуренцiї досить низький. 
Пiдприємство видобувало також сировину для виробництва щебеню.
Пiдприємство промиває висiвки, що дає змогу реалiзувати продукцiю "збагачений вiдсiв", яка також має попит на ринку.

Основними постачальниками для дiєвого функцiонування пiдприємства є:
ЗАТ "Ей-I-Ес" Рiвнеенерго електроенергiя
ЗАТ "Украгровибухпром" послуги по бурiнню для видоб.сировини
ДТГО Львiвська залiзниця послуги залiзницi по реалiзацiї щебню
ФОП Рафальський Ю.А. зап.частини для дробарки
ТзОВ ДПСВ "Альтера-Рiвне" електротовари
ТзОВ "Бiлаз-Україна" зап.частини до автомашин
ТзОВ "Агро-Союз-Хмельницький" зап.частини до автомашин
ПВКФ "Кальтаiр" зап. частини до тепловоза
ТзОВ "Журавлина" паливнi матерiали
ТзОВ "Атлас Копко Україна" зап. частини до бурового станка
ПП "Онiкс-Сервiс" зап.частини до бульдозерiв, екскаваторiв

Основними конкурентами пiдприємства є "Технобуд" "Рокитнiвський спецкар'єр", пiдприємство "Олан". Для збiльшення збуту продукцiї пiдприємство постiйно спiвпрацює з покупцями, пропонує вигiднi умови розрахункiв за вiдвантажену продукцiю, працює над якiстю, миттєво реагує на зауваження покупцiв.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування надходження (грн.) вибуття (грн.)
2007 2925222 28000
2008 6059770 не було
2009 735013 не було
2010 1245137 не було
2011 1000000
Основнi надходження:
2007р. 89167 грн. Двигун до автомобiля БiЛАЗ,
2007р. 1750000 грн Колiсний навантажувач "Volvo",
2007р. 30968 грн. Автомобiль ВАЗ,
2007р. 833333 грн Живильник до дробарки,
2007р. 125000 грн. Дробарка КМ ДТ-2200,
2008р. 3505359 грн. Буровий станок "Atlas"
2008р. 1773750 грн. Екскаватор колiсний "Volvo"
2009р. 716666 грн. Тепловоз ТГ-4,
2010р. 483333 грн. Дробарка ДЦУС-7
2011р. 1000000 грн. Автомобiль БiЛАЗ

Пiдприємство планує купити автосамосвал БiЛАЗ за рахунок власних коштiв.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Всi основнi засоби знаходяться на пiдприємствi в цехах. Знос ОЗ - 66,4%. Основнi засоби знаходяться у робочому станi. Проходить процес пiдтримання їх роботоздатностi.
На пiдприємствi виконана реконструкцiя дробарно-сортувального заводу. Вiдремонтовано всi елементи виробничого ланцюга, щоб забезпечити випуск дрiбних фракцiй щебеню полiпшеної форми з мiнiмальною пiщанiстю.
Пiдприємство промиває висiвки, для цього орендує установку в ПрАТ "Луцькавтодор".
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основними проблемами є значний знос основних засобiв, велике податкове навантаження та вiдсутнiсть забезпечення рухомим складом залiзницi для реалiзацiї продукцiї.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штрафи за порушення чинного законодавства в звiтному перiодi сплаченi на суму 10,0 тис. грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Дiяльнiсть пiдприємства фiнансується за рахунок власних обiгових коштiв. Пiдприємство платоспроможне, власних коштiв вистачає на покриття короткострокової кредиторської заборованостi. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi бiльше 1, а саме становить 1,08.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Основними прiоритетами дiяльностi пiдприємства на наступнi роки є збiльшення потужностей, нарiзка горизонтiв в кар'єрi, якiсна гiрнича маса.
В зв'язку з фiнансово-економiчною кризою в Українi, вiдсутнiстю коштiв у шляхо-будiвельних органiзацiй планувати рiст обсягiв виробництва неможливо.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Оскiльки дiяльнiсть товариства пов'язана з видобуттям копалин, на майбутнє планується дорозвiдка територiй кар'єру з метою їх подальшої розробки. Суми витрат пов'язаних з ровiдкою територiй ще не визначенi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається У звiтному перiодi товариство не виступало стороною у судових справах.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша суттєва iнформацiя вiдсутня. Аналiтична довiдка про дiяльнiсть товариства сумарно за останнi три роки не складалась.