ПрАТ «Томашгородський щебеневий завод»

Код за ЄДРПОУ: 01003414
Телефон: (0365) 2-63-19
e-mail: tomashcz@emitent.net.ua
Юридична адреса: 34240, Рівненська обл., Рокитнівський р-н, смт. Томашгород, вул. Поліська, 7
 

Річний звіт за 2010 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ВАТ "Томашгородський щебеневий завод" заснований на пiдставi наказу "Головполiссяводбуду" вiд 5 серпня 1975 року за №427 В 1991 роцi, згiдно постанови Верховної Ради України та кабiнету Мiнiстрiв України №227, був переданий Держводгоспу України.
Згiдно розпорядження голови районної держадмiнiстрацiї вiд 24.09.1998р. №339 реорганiзований у ВАТ "Томашгородський щебзавод".
Потужнiсть щебзаводу згiдно завдання складає 650 тис.м.куб. щебню в рiк.
Запаси корисних копалин розрахованi для роботи на 400 тонн.
У звiтному перiодi важливих подiй у розвитку товариства (злиття, подiл тощо) не вiдбувалося.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Структура пiдприємства цехова. Основнi цехи: гiрничий цех, дробарно-сортувальний цех, автотранспортний цех.
Допомiжнi цехи - транспортний , механiчна майстерня. Дробарно-сортувальний цех займається переробкою гiрничої маси на щебiнь.
Автотранспортний цех проводить технологiчнi перевезення сировини та рiзних вантажiв, а також перевезення працiвникiв до мiсця роботи.
Механiчна майстерня проводить всi види ремонту обладнання. Транспортний цех проводить вiдвантаження готової продукцiї на станцiю Томашгород.
У звiтному перiодi змiн у органiзацiйнiй структурi емiтента у порiвняннi з попереднiй звiтним перiодом не вiдбувалося.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходили.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Вiдповiдно до п.5 ст.8 закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99р.№ 996-ХIV товариство встановило таку облiкову полiтику:
-при веденнi бухгалтерського облiку i формуваннi фiнансової звiтностi керуватися ЗУ "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" i Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку;
-знос МШП нараховувати у розмiрi 100%;
-амортизацiю основних засобiв нараховувати за нормами i методами, передбаченими податковим законодавством;
-вибуття запасiв здiйснювати за такими оцiнками:
- матерiалiв i сировини - за iдентифiкованою собiвартiстю;
- палива, з/частин - за iдентифiкованою собiвартiстю;
- готової продукцiї - за нормативними витратами;
- товарiв у роздрiбнiй торгiвлi- за цiнами продажу.
-згiдно П(С)БО 16 "Витрати" витрати вiдображати на балансових рахунках класу "90", "91", "92","93","94","97","98" без використання класу "8" рахункiв (витрати за елементами).
Текст аудиторського висновку Приватне пiдприємство
"Аудиторська фiрма "Украудит - Рiвне"
ЄДРПОУ 35440568
вул. Вiдiнська, буд. 25, к.50, м. Рiвне, 33018,
тел. 8(0362)26-14-05
Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiя АОО № 815231
Свiдоцтво про внесення до реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi № 4065 вiд 15.11.2007 року
Аудитор: Балабат Н.Б. сертифiкат серiї А № 005666 вiд 29.04.2004 р.
_________________________________________________________





Висновок незалежного аудитора
про фiнансову звiтнiсть
вiдкритого акцiонерного товариства
"Томашгородський щебеневий завод"
за 2010 рiк


Адресат: - управлiнський персонал ВАТ "Томашгородський щебеневий завод"
- акцiонери ВАТ "Томашгородський щебеневий завод"
- ДКЦПФР (у складi регулярної iнформацiї емiтента)


У вiдповiдностi з договором вiд 07 квiтня 2011 року аудиторською фiрмою "Украудит - Рiвне" проведена аудиторська перевiрка фiнансових звiтiв вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" (надалi "Пiдприємство"), а саме:
- Баланс станом на 31.12.2010 року;
- Звiт про фiнансовi результати за 2010 рiк;
- Звiт про власний капiтал за 2010 рiк;
- Звiт про рух грошових коштiв за 2010 рiк;
- Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2010 рiк.
Аудиторська перевiрка проведена у вiдповiдностi з вимогами Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Мiжнародних стандартiв аудиту 700, 701, 720, Положення Державної комiсiї з цiнних паперiв i фондового ринку щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до ДКЦПФР при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку , затвердженого рiшенням № 1528 вiд 19.12.2006 року та iнструктивного листа, затвердженого рiшенням № 69 вiд 31.01.2008 року.
Перевiрка проводилась на пiдставi наданих "Пiдприємством" документiв:
- Установчих документiв, протоколiв загальних зборiв акцiонерiв;
- господарських договорiв;
- актiв iнвентаризацiї;
- бухгалтерських документiв: головної книги, журналiв-ордерiв, оборотних вiдомостей, форм квартальної звiтностi, первинних бухгалтерських документiв з 01 сiчня 2010 року по 31 грудня 2010 року.
Згiдно з Законом України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 - XIV вiд 16.07.1999 року вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення фiнансових звiтiв несе керiвництво ВАТ "Томашгородський щебеневий завод". Вiдповiдальнiсть керiвництва охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю, стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики.
Аудитор несе вiдповiдальнiсть за висловлювання думки щодо фiнансових звiтiв на основi аудиторської перевiрки, вiдповiдно до Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", а також МСА 200 "Мета та загальнi принципи аудиту фiнансових звiтiв".
Аудиторську перевiрку проведено згiдно з МСА, якi зобов'язують аудиторiв планувати i здiйснювати аудит з метою отримання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудиторська перевiрка включає в себе отримання аудиторських доказiв для висловлення необхiдної думки стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах "Пiдприємства" станом на 31.12.2010 року.
Аудиторськi докази отриманi в результатi поєднання тестiв системи контролю та процедур перевiрки на суттєвiсть. Аудит охоплював оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку згiдно з П(С)БО i суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених керiвництвом "Пiдприємства", а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
На думку аудитора проведена нами перевiрка є обгрунтованою пiдставою для висловлення думки щодо фiнансових звiтiв за 2010 рiк.

Висновок

В результатi проведеної перевiрки бухгалтерського облiку фiнансово - господарської дiяльностi та фiнансової звiтностi вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" встановлено, що концептуальну основу для пiдготовки фiнансових звiтiв "Пiдприємства" становлять Нацiональнi стандарти бухгалтерського облiку та Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 - XIV вiд 16.07.1999 року.
Бухгалтерський облiк на "Пiдприємствi" ведеться в журнально - ордернiй формi, данi аналiтичного облiку вiдповiдають даним синтетичного облiку та статтям балансу.
В бухгалтерському облiку "Пiдприємством" застосовувались рахунки бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i господарських операцiй згiдно плану рахункiв та Iнструкцiї про їх застосування, затвердженої наказом Мiнiстерства Фiнансiв України № 291 вiд 30.11.1999 року.
Облiкова полiтика на "Пiдприємствi" проводилась згiдно Наказу 2 вiд 09.01.2010 р.
Фiнансова звiтнiсть за 2010 рiк складена на основi бухгалтерського облiку, окремi показники окремих форм фiнансової звiтностi взаємопов'язанi.
Форми квартальної та рiчної звiтностi подаються у вiдповiднi органи своєчасно та в повному об'ємi.
Пояснюючий параграф:
Ми не спостерiгали за проведенням iнвентаризацiї товариства станом на 01.12.2010 року, тому що ця дата передувала початку проведення аудиторської перевiрки.
Через характер облiкових записiв компанiї ми не змогли за допомогою iнших аудиторських процедур пiдтвердити кiлькiсть запасiв.
Приймаючи до уваги можливий вплив на фiнансову звiтнiсть питань зазначених вище, даний аудиторський висновок можна вважати умовно-позитивним.

На наш погляд, фiнансова звiтнiсть вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" представляє, в усiх суттєвих аспектах, достовiрну i об'єктивну картину фiнансового стану товариства станом на 31.12.2010 року; вiдповiдає вимогам чинного законодавства України та прийнятої облiкової полiтики.

I. Загальнi вiдомостi

Свiдоцтво про державну реєстрацiю вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" серiя АОО № 232072 видано Розпорядженням Рокитнiвської районної адмiнiстрацiї 24.09.1998 р.
Згiдно Закону України "Про акцiонернi товариства" внесено змiни до найменування "Пiдприємства": публiчне акцiонерне товариство "Томашгородський щебеневий завод". Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiї АО0 № 232561 публiчного акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" видане Рокитнiвською райдержадмiнiстрацiєю 10.03.2011 р.


Юридична та фактична адреса товариства: 35000, Рiвненська обл., Рокитнiвський р-н., смт. Томашгород, вул. Полiська, 7.
Код ЄДРПОУ - 01003414
Предметом дiяльностi вiдкритого акцiонерного товариства "Томашгородський щебеневий завод" є видобування нерудних будiвельних матерiалiв.

Вiдповiдальними за фiнансово-господарську дiяльнiсть за вiдповiдний перiод були:
- з правом першого пiдпису - директор Бунечко В.В.;
- з правом другого пiдпису - головний бухгалтер Мартинюк Л.П.

II. Аудит активiв
Необоротнi активи

Вартiсть нематерiальних активiв станом на 31.12.2010 р. становить 211 тис. грн., накопичена амортизацiя - 211 тис. грн.
Облiк нематерiальних активiв здiйснюється вiдповiдно до Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 8 "Нематерiальнi активи"
Вiдповiдно до П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи", амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється протягом строку їх корисного використання, який встановлюється "Пiдприємством" при визнаннi цього об'єкта активом (при зарахуваннi на баланс), але не бiльше 20 рокiв. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується виходячи з методу нарахування амортизацiї, визначеного облiковою полiтикою "Пiдприємства".

Станом на 31.12.2010 р. балансова вартiсть основних засобiв становить 25676 тис. грн., знос основних засобiв - 16275 тис. грн.
Данi синтетичного облiку основних засобiв вiдповiдають даними аналiтичного облiку.
Вiдображення в бухгалтерському облiку господарських операцiй з надходження основних засобiв проведено у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 - XIV вiд 16.07.1999р.
Орендованих основних засобiв на "Пiдприємствi" немає. Вiдповiдно до Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби" та наказу товариства № 4"б" вiд 12.01.2001 р. "Про облiкову полiтику" товариство обрало норми i методи нарахування амортизацiї основних засобiв, передбаченi податковим законодавством. Згiдно ст.10 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996-XIV вiд 16.07.1999 р. на "Пiдприємствi" проведена рiчна iнвентаризацiя основних засобiв станом на 01.12.2010 р. При iнвентаризацiї переоцiнка об'єктiв основних засобiв не проводилась. Результати iнвентаризацiї вiдображенi в бухгалтерському облiку в груднi 2010 року.
В примiтках до фiнансової звiтностi наведена iнформацiя про класифiкацiю основних засобiв, їх рух - придбання, реалiзацiю, лiквiдацiю (роздiл II примiток).

Станом на 31.12.2010 р. на "Пiдприємствi" облiковуються iншi фiнансовi iнвестицiї на суму 430 тис. грн.
Довгостроковi бiологiчнi активи, довгострокова дебiторська заборгованiсть на "Пiдприємствi" вiдсутнi.

Оборотнi активи

Перевiркою правильностi вiдображення в облiку надходження, використання та вибуття товаро-матерiальних цiнностей порушень не виявлено. Станом на 31.12.2010 р. облiковується виробничих запасiв в сумi 676 тис. грн., готової продукцiї - 403 тис. грн. та товарiв - 8 тис. грн.
Згiдно Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 9 "Запаси" та Наказу № 4"б" вiд 12.01.2001 р. "Про облiкову полiтику", придбанi та виробленi запаси зараховуються на баланс "Пiдприємства" за первинною вартiстю, при вiдпуску запасiв (сировини) у виробництво оцiнка здiйснюється за методом iдентифiкованої собiвартостi, готової продукцiї - за методом нормативних витрат.
Iнвентаризацiя запасiв проведена станом на 01.12.2010 р. Результати iнвентаризацiї в бухгалтерському облiку вiдображенi в груднi 2010 р.

Дебiторської заборгованостi за товари, роботи, послуги, строк позовної давностi якої минув, не виявлено. Станом на 31.12.2010 р. рахується заборгованiсть в сумi 787 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з бюджетом становить 1034 тис. грн.
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть на кiнець звiтного перiоду складає 35 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть в звiтному перiодi проiнвентаризована станом на 01.12.2010 р.
Резерв сумнiвних боргiв не нараховувався. Частково суми заборгованостi пiдтвердженi актами звiрки взаєморозрахункiв.
Структура дебiторської заборгованостi за термiнами непогашення подана в роздiлi IX примiток до фiнансової звiтностi.
Визнання, облiк та оцiнка дебiторської заборгованостi, в основному, проводиться вiдповiдно до Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 20 вiд 31.01.2001 р.

Грошовi кошти на 31.12.2010 р. становлять 1814 тис. грн.
Iнвентаризацiя залишкiв грошових коштiв була проведена станом на 01.12.2010 р.
Облiк безготiвкових операцiй проводився без порушень.
Облiк касових операцiй проводився згiдно з "Положенням про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi України", затвердженим Постановою правлiння НБУ вiд 15.12.2004 року № 637.

Iншi оборотнi активи складають 8 тис. грн.


III. Аудит зобов'язань

Поточнi зобов'язання в балансi вiдображенi за сумою погашення.
Заборгованiсть за товари, роботи, послуги станом на 31.12.2010 року становить 363 тис. грн.
Поточнi зобов'язання на 31.12.2010 р. за розрахунками становлять:
- з бюджетом - 194 тис. грн.;
- зi страхування - 94 тис. грн.;
- з оплати працi - 231 тис. грн.;
- iншi поточнi зобов'язання - 18 тис. грн.

Iнвентаризацiя зобов'язань проведена станом на 01.12.2010 року.
Розмiр зобов'язань реальний та вiдповiдає даним аналiтичного облiку, iнвентаризацiйним актам, частково пiдтверджений актами звiрки взаєморозрахункiв.
Станом на 31.12.2010 р. сум ранiше визнаних зобов'язань, що не пiдлягають погашенню, не виявлено.
Визнання, облiк та оцiнка зобов'язань проводиться, в основному, вiдповiдно до Положення (Стандарту) бухгалтерського облiку 11 "Зобов'язання", затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв України № 20 вiд 31.01.2001 р.

Забезпечення для вiдшкодування майбутнiх витрат на пiдприємствi не нараховуються.
Зобов'язань за борговими та iпотечними цiнними паперами у "Пiдприємства" немає.
"Пiдприємство" не має в управлiннi активiв недержавних пенсiйних фондiв.

IV. Аудит власного капiталу

Власний капiтал товариства складається iз статутного капiталу, iншого додаткового капiталу та нерозподiленого прибутку.

Розмiр статутного капiталу становить 848021 грн., що складає 3392084 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна.
Статутний капiтал сплачений повнiстю, у встановленi чинним законодавством строки.
За перiод, який перевiрявся, розмiщення акцiй товариства не проводилось.
Додатковi випуски акцiй не проводились.
Збiльшення або зменшення статутного капiталу протягом звiтного перiоду не вiдбувалось.
Ведення облiку коштiв на рахунку 40 "Статутний капiтал" вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
Неоплаченого або вилученого капiталу за даними бухгалтерського облiку в процесi перевiрки не виявлено.

Iнший додатковий капiтал становить 5761 тис. грн.

Нерозподiлений прибуток на 31.12.2010 р. - 7087 тис. грн.

Статтi першого роздiлу пасиву балансу справедливо та достовiрно вiдображають iнформацiю про власний капiтал "Пiдприємства" станом на 31.12.2010 року вiдповiдно до вимог Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України.

Розрахункова вартiсть чистих активiв (13696 тис. грн.) на кiнець звiтного перiоду, бiльша розмiру статутного капiталу (848 тис. грн.), що вiдповiдає вимогам статтi 155 п.3 Цивiльного кодексу України.

V. Аудит фiнансових результатiв

Доходи облiковуються на рахунках класу 7 в момент їх нарахування. Суми попередньої оплати товарiв (послуг) в склад доходiв в бухгалтерському облiку не включались, що вiдповiдає Положенням П(С)БО 15 "Дохiд".

За звiтний 2010 рiк "Пiдприємство" отримало доходiв:

- вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) - 11317 тис. грн.;
- iншi операцiйнi доходи - 486 тис. грн.;
- iiншi фiнансовi доходи - 7 тис. грн.
___________________________________________________
Разом: - 11810 тис. грн.

При перевiрцi достовiрностi даних про виручку (дохiд) вiд реалiзацiї товарiв (робiт, послуг) у вiдповiдностi з П(С)БО 12 "Дохiд", затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 листопада 1999 р. № 290 виявлено, що доходи на "Пiдприємствi" визначаються пiд час збiльшення активу або зменшення зобов'язання, що зумовлює зростання власного капiталу, за умови, що оцiнка доходу може бути достовiрно визначена.

Вiдповiдно до П(С)БО 16 витрати Пiдприємства облiковуються на балансових рахунках "90", "91", "92", "93", "94", "97", "98" без використання класу 8 рахункiв "Витрати за елементами".

За звiтний 2010 рiк витрати товариства складають:
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї
(товарiв, робiт, послуг) - 9196 тис. грн.;
- адмiнiстративнi витрати - 1166 тис. грн.;
- витрати на збут - 2252 тис. грн.:
- iншi операцiйнi витрати - 353 тис. грн.;
_________________________________________________
Разом: - 12967 тис. грн.


При перевiрцi витрат дiяльностi та вiдповiдностi облiку витрат вимогам П(С)БО 16 "Витрати", затвердженому Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 грудня 1999 р. № 318, встановлено, що витрати вiдносяться по статтях бухгалтерського облiку за їх призначенням.

Збиток "Пiдприємства" за 2010 рiк складає 1157 тис. грн.

Протягом звiтного перiоду на "Пiдприємствi" не вiдбулися дiї, визначенi ч.1 ст.41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок", якi можуть вплинути на фiнансово - господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв.



Аудитор Н.Б. Балабат

19 квiтня 2011 року
м. Рiвне, вул. Вiдiнська, 25/50
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання ВАТ спецiалiзується на виробництвi фракцiйного щебеню. Щебiнь вiдповiдає ГОСТу 8267-93.
Сировиною для виробництва щебеню є розвiданi запаси гранiтiв та гранодiоритiв.
Запаси добуваються вiдкритим способом - шляхом розкривання запасiв, бурiнням свердловин, проведенням вибухових робiт, екскавацiєю породи в автотранспорт i подачею її на переробку та сортування.
Розкривнi роботи розробляються екскаватором Е-2503 i бульдозером Т-130. Вибуховi роботи виконуються пiдрядником "Украгровибухпром". Добута в кар"єрi екскаватором екг-5 гiрнича маса доставляється автосамосвалами БеЛАЗ в приймальний бункер ДСЦ.
За звiтний рiк щебзаводом реалiзовано продукцiї 11272,8 тис.тонн. Реалiзацiя продукцiї в основному проводилась в межах України, Бiлорусi та Литви. Основними ринками збуту є ЗАТ "Луцькавтодор", ТзОВ "Полiсся гранресурс", залiзобетоннi заводи, ПМК, дорожнi органiзацiї. 
Пiдприємство належить до галузi виробництва будiвельних матерiалiв.
Згiдно Сертифiкату якостi сумарна активнiсть природних радiонуклiдiв складає 184,0 за кг, що вiдповiдає вимогам 1 класу будiвельних матерiалiв i дозволяється для використання всiх видiв будiвництва без обмежень. 
Щебзаводом виробляється щебiнь, який в минулому був атестований по вищiй категорiї якостi, та враховуючи попит на щебiнь, рiвень конкуренцiї досить низький. 
Пiдприємство видобувало також сировину для виробництва щебеню.
Пiдприємство промиває висiвки, що дає змогу реалiзувати продукцiю "збагачений вiдсiв", яка також має попит на ринку.

Основними постачальниками для дiєвого функцiонування пiдприємства є:
ЗАТ "Ей-I-Ес" Рiвнеенерго електроенергiя
ЗАТ "Украгровибухпром" послуги по бурiнню для видоб.сировини
Рiвне Тех ПД послуги залiзницi по реалiзацiї щебню
ПП "Промкомп 2007", ФОП Рафальський Ю.А. зап.частини для дробарки
ТзОВ ДПСВ "Альтера-Рiвне" електротовари
ТзОВ "Бiлаз-Україна" зап.частини до автомашин
ТзОВ "Агро-Союз-Хмельницький" зап.частини до автомашин
ПВКФ "Кальтаiр" зап. частини до тепловоза
ТзОВ "Журавлина" паливнi матерiали
ТзОВ "Атлас Копко Україна" зап. частини до бурового станка
ТзОВ "Українська гiрнича компанiя" зап.частини до дробарки


д/н
д/н
д/н
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування надходження (грн.) вибуття (грн.)
2006 454512 60204
2007 2925222 28000
2008 6059770 не було
2009 735013 не було
2010 1245137 не було
Основнi надходження:
2006р. 76666 грн. Двигун до автомобiля БiЛаз,
2006р. 15000 грн. Автозаправочна станцiя,
2006р. 41975 грн. Автомобiль "Газель",
2006р. 250000 грн. Грохот до дробарки,
2006р. 69340 грн. Двигун до автомобiля БiЛаз,
2007р. 89167 грн. Двигун до автомобiля БiЛаз,
2007р. 1750000 грн Колiсний навантажувач "Volvo",
2007р. 30968 грн. Автомобiль ВАЗ,
2007р. 833333 грн Живильник до дробарки,
2007р. 125000 грн. Дробарка КМ ДТ-2200,
2008р. 3505359 грн. Буровий станок "Atlas"
2008р. 1773750 грн. Екскаватор колiсний "Volvo"
2009р. 716666 грн. Тепловоз ТГ-4,
2010р. 483333 грн. Дробарка ДЦУС-7
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Всi основнi засоби знаходяться на пiдприємствi в цехах. Знос ОЗ - 63,4%. Основнi засоби знаходяться у робочому станi. Проходить процес пiдтримання їх роботоздатностi.
В звiтному роцi була проведена модернiзацiя тепловоза ТМЗ за рахунок власних коштiв на суму 556723 грн., що дає змогу економно проводити вiдгрузку готової продукцiї.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основними проблемами є значний знос основних засобiв, велике податкове навантаження та вiдсутнiсть забезпечення рухомим складом залiзницi для реалiзацiї продукцiї.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штрафи за порушення чинного законодавства в звiтному перiодi сплаченi на суму 67 тис.грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Дiяльнiсть пiдприємства фiнансується за рахунок власних обiгових коштiв. Пiдприємство платоспроможне, власних коштiв вистачає на покриття короткострокової кредиторської заборованостi. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi бiльше 1, а саме становить 1,08.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) В зв'язку з фiнансово-економiчною кризою в Українi, вiдсутнiстю коштiв у шляхо-будiвельних органiзацiй планувати рiст обсягiв виробництва неможливо.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Оскiльки дiяльнiсть товариства пов'язана з видобуттям копалин, на майбутнє планується дорозвiдка територiй кар'єру з метою їх подальшої розробки. Суми витрат пов'язаних з ровiдкою територiй ще не визначенi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається У звiтному перiоду товариство не виступало стороною у судових справах.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша суттєва iнформацiя вiдсутня. Аналiтична довiдка про дiяльнiсть товариства сумарно за останнi три роки не складалась.